آیت الله سید مجتبی موسوی لاری

مردی که از آلمان و چین و بنین و پرو گرفته تا جزیره موریس ارادتمند داشت.

آیت الله سید مجتبی موسوی لاری

مردی که از آلمان و چین و بنین و پرو گرفته تا جزیره موریس ارادتمند داشت.

آیت الله سید مجتبی موسوی لاری

«آیت‌ الله سید ‌مجتبی موسوی ‌لاری» اندیشمند بزرگ اسلامی در سال 1314 شمسی در شهر لار و در آغوش خاندان علم و دیانت وجهاد به دنیا آمد. وی فرزند «آیت‌الله سیدعلی اصغر موسوی» و نوه «آیت‌الله ‌العظمی سید عبدالحسین موسوی نجفی لاری» رهبر قیام بزرگ جنوب علیه استعمار انگلستان بود.
سرانجام ایشان پس از گذراندن یک دوره طولانی بیماری بامداد روز شنبه 19 اسفندماه 1391 در سن 77 سالگی در مولد خود ـ لار ـ به دیدار حق شتافت.

۹ مطلب در تیر ۱۳۹۲ ثبت شده است


       

 

  


برای مشاهده سایر تصاویر به ادامه مطلب مراجعه کنید.


۱ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰ ۳۰ تیر ۹۲ ، ۱۷:۲۵
سید علی رکنی


{ برای مشاهده بخش دوم تصاویر اینجا را کلیک کنید }


   

   


برای مشاهده سایر تصاویر به ادامه مطلب مراجعه کنید.


۱ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰ ۲۸ تیر ۹۲ ، ۰۰:۴۱
سید علی رکنی


نخستین نکوداشت چهره های ماندگار حوزوی در عرصه بین الملل با عنوان خلوص کامیاب، با حضور آیات امینی، محمدتقی مصباح یزدی، مقتدایی، جهرمی، دکتر علی لاریجانی و جمع بسیاری از اساتید، طلاب و پژوهشگران حوزه علمیه قم در سالن قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی (ره) برگزار و از شخصیت علمی آیت الله سیدمجتبی موسوی لاری تجلیل شد.


متن سخنرانی استاد مصباح یزدی در این نکوداشت را میتوانید از اینجا بخوانید.



                             


      


برای مشاهده سایر تصاویر به ادامه مطلب مراجعه کنید.


۱ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰ ۲۷ تیر ۹۲ ، ۱۴:۴۶
سید علی رکنی


راشد انصاری شاعر نام آشنای دیده بانی مثنوی زیبایی در سوگ آیت الله سید مجتبی موسوی لاری سروده است:



بار دیگر دیده ام زاری کند   /   اشک ماتم از قلم جاری کند                                                                                                            


صبح شنبه غصه بر دل چیره شد   /   پیش چشم لار دنیا تیره شد                                                                                                 


آسمان شد نیلی و ابری کبود…   /   جای باران، غصه بر دلها سرود


چشمه ها در کوه غم خشکیده شد   /   سبزه از لوح چمن برچیده شد


در گلو جای نفس، ماتم گرفت   /   خانه دل در عروجش غم گرفت


دور تابوتش خلایق حلقه وار   /   گریه می کردند با هم زار زار


او که رفت و شادی از دل ها ربود   /   راستی آن پیر روشنگر که بود؟


آسمان اندیش و اهل روشنی   /   فارغ از افسون دنیای دنی


مرد ایمان بود و مردم دار بود   /   مرد میدان جهاد و کار بود


مطلع یک صبح آگاهانه بود   /   هم حقیقت بود و هم افسانه بود


کاش فرصت داشت اینجا بیشتر   /   لااقل تا صبح فردا بیشتر


یک جهان فضل و کمال و علم بود   /   هفت نه، هفتاد دریا حلم بود


خوانده ایم از او «معاد» و «عدل» را   /   هم «نبوت» را و روح فضل را


«حق شناسی» را از او آموختیم   /   یک جهان از هجرت او سوختیم


از نگاهش سر آن جویا شدم   /   کودکانه گفت بی بابا شدم


آه، آن یار و پناه بی کسان   /   با ستاره دیدمش در کهکشان

۱ نظر موافقین ۳ مخالفین ۰ ۲۷ تیر ۹۲ ، ۰۳:۰۶
سید علی رکنی


خلیل رویینا غزلی در رثای آیت الله سید مجتبی موسوی لاری سروده است:



در باد ورق خورد کتابت قلم افتاد   /   از دست علمدار خرد چون علم افتاد

خاموش چو شد شور و نوای قلم تو   /   نوبت به نوای قلم محتشم افتاد 

می خواست محرم بشود ماه ربیعت   /   از بس که نوای غم تو در حرم افتاد

جای نفس اهل خرد آه فقط بود   /   از داغ ،شرر چون به دم  و بازدم افتاد

آهسته و آرام قد سرو تو خم شد   /   بر روی زمین قامت تو محترم افتاد

بین المللی شد غم تو زلزله بی شک   /   از سوگ تو در کل جهان بیش و کم افتاد

گیسوی بلند خردت از همه دل برد   /   حوشبخت کسی شد که در این پیچ و خم افتاد

شد شمع، همه روشنی ام وقت نوشتن   /   با رفتنت ای یار چراغ از قلم افتاد 
۰ نظر موافقین ۳ مخالفین ۰ ۲۷ تیر ۹۲ ، ۰۲:۵۱
سید علی رکنی


آقاى «رفائیف ماراویت» از السالوادر


کتاب «خدا و صفاتش» که از سوى مرکز نشر معارف اسلامى شما برایم ارسال شده بود، دریافت کردم. مسائل مطرح شده در کتاب سرشار از نورانیت و بلاغت است، استدلالهایى که در ارتباط با وجود خداوند موردبحث و بررسى قرار گرفته است، بسیار قوى، منظم و خالى از هرگونه پیچیدگى و ابهام است که حقایق بسیارى را براى خواننده روشن مى سازد.


 

اتحادیه جوانان پیشگام از هندوستان


به استحضارتان مى رسانیم که استقبال جوانان براى مطالعه این کتب اسلامى و درک مفاهیم عالیه اسلام به قدرى زیاد است که هر روز صدها نفر مشتاق به ما مراجعه مى کنند و تقاضاى کتب شما را دارند؛ بخصوص کتاب «اخلاق و جوانان» به زبان انگلیسى که علاقمندان به آن روزافزون است.


 

خانم «دکتر انیسا کارینو  استاد دانشگاه پاناما


درودهاى مرا بپذیرید.. ازدریافت کتب «شناخت خدا» و«تمدن غرب از دیدگاه مسلمان» بسیارمتشکرم، درحقیقت این دوکتاب براى ما گوهر گرانبهایى بود که به دست آوردیم؛ بخصوص براى رشته تاریخ جهان که من در دانشگاه تدریس مى نمایم بسیار سودمند خواهد افتاد .

کارکنان کتابخانه دانشگاه نیز به لحاظ اینکه مى توانند با مطالعه این کتب با مسائل ارزشى آشنا شوند، از آن استقبال کردند و آن را بسیار پر ارزش تلقى مى کنند.


 

آقاى «م. م» از آلمان


سلام و درودهاى مرا بپذیرید... بسیار متشکرم که تعداد سى نسخه از کتاب «تمدن غرب از دیدگاه مسلمان» ترجمه شده به زبان آلمانى برایم ارسال فرمودید.

این کتاب در جمعى که من هستم حرکتى به وجودآورده، مردم را به تفکر واداشته است. حتى یک نسخه از آن را به یک کشیش مسیحى دادم که پس از مطالعه اعتراف کرد که با حقایقى از اسلام آشنا شده که تا آن هنگام با آن بیگانه بوده است و از اینرو بسیار ابراز خوشوقتى مى کرد.

من در این محیط ناهماهنگ با افکارم نتوانسته بودم فرزندم را مسلمان بارآورم ، زیرا شرایط محیط طورى است که بخصوص نمى گذرد به ارزشهاى معنوى و دینى فکر کنند.

فرزند هفده ساله ام کتاب شما را با اشتیاق و علاقمندى خواند، و روزى پیش از طلوع آفتاب نزدم آمد، و از من خواست به او اجازه دهم براى نخستین بار با من نماز بخواند. از شدت خوشحالى و هیجان به گریه افتادم، و او را در آغوش گرفتم و از آن روز به بعد نمازمان را با هم مى خوانیم وى اکنون مشغول خواندن قرآن کریم است، و ما در فرصت هاى مناسب پیرامون مسائل مذهبى به بحث مى پردازیم.

 

برای مشاهده سایر نامه ها به ادامه مطلب مراجعه کنید.


۰ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰ ۲۷ تیر ۹۲ ، ۰۲:۴۴
سید علی رکنی


آقاى «پابلومورا» از مکزیک


من بسیار سپاسگزارم که شما این آثار اسلامى را در اختیار من گذاشتید و مرا یارى کردید تا از اسلام مسائل بسیارى را بیاموزم. من اینک اسلام را پذیرفته ام و از دین جدیدم چیزهایى زیادى فرا گرفته ام به درگاه خداوند سپاس مى گویم که راه راست را به من نشان داد و مرا از گمراهى و تاریکى نجات بخشید.


 

آقاى « کانا مصطفى » از ساحل عاج


به اطلاع شمامى رسانم که ازاین کتابهایى که شما براى من فرستادید، دیگر برادران مایلند خودشان با نامه از شما درخواست نمایند اما به علت فقر ، پول تمبر پستى را ندارند تا مکاتبه کنند و به همین منوال است وضع بعضى از مردم مسیحى که جویاى حقیقت هستند.

یکى از دوستان... بوسیله کتابهاى شما یک مسیحى را که ایمانش به دینش قوى بود و حتى مى خواست دوستم را مسیحى کند ، بوسیله کتابهاى شما موفق شد آن مسیحى را مسلمان کند. کتابهاى شما به من اجازه داد که از مسیحیانى که تمام وقت خودشان را با من در بحث تروریست و کتاب «آیات شیطانى» مى گذراندند، به سوى حقایق اسلام جلب نمایم.


 

آقاى «عبداالناصر عثمان» از بنین


کتابهاى اسلامى شما در اینجا تأثیر فراوانى بر مردم گذارده و جاذبه بسیارى داشته است بخصوص براى دانشگاهیان و دانشجویان و حتى مقامات بزرگ دولتى. باید بگویم که شما معروفترین شخصیت اسلامى در غرب آفریقا هستید. اینک تقاضا دارم که تعداد قابل توجهى از کتب فرانسه و عربى براى ما ارسال فرمائید که بسیار مورد درخواست است. حتى وزرا و شخصیت هاى بزرگ اجتماعى از من مطالبه کتب اسلامى دارند که امیدوارم ما را در این زمینه یارى کنید.


 

آقاى «سعیدى آنالا» از آمریکا


من در حال حاضر مدیریت یک گروه از تازه مسلمانان سرخپوست آمریکا را به عهده گرفته ام. انجمنى نیز تشکیل داده ام و کلاسهاى اعتقادى و اخلاقى براى آنان دائر کرده‌ام، تا هر چه بیشتر تازه مسلمانان را با معارف و حقایق اسلامى و احکام الهى آشنا سازم. کوشش و سعى من بر این است که جوانان بیشترى به حقایق نورانى قرآن کریم جذب شوند.



آقاى «جمز موتاى» کشیش مسیحى از کنیا


من مدتها است که به عنوان یک کشیش مسیحى خدمات شایسته اى را در راه ترویج مسیحیت در بسیارى از کلیساهاى اسقفى در کشورم یعنى کنیا انجام داده اماما پس از تحقیقاتى که نسبت به ادیان الهى نمودم و... اینک از جنابعالى درخواست مى کنم یک نسخه از کتاب «اخلاق و جوانان» خودتان که به زبان سواحلى ترجمه شده و نیز تعداد دیگرى از کتب اسلامى و قرآن مجید را برایم بفرستید تا با مطالعه و پى گیرى مسائل اسلامى، حقیقت را دریابم و با تمایلاتى که نسبت به اسلام پیدا کرده ام، به آنچه عقیده مرا استوار سازد و به اطمینان و آرامش بخشد، برسم.


برای مشاهده سایر نامه ها به ادامه مطلب مراجعه کنید.


۰ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰ ۲۷ تیر ۹۲ ، ۰۲:۳۱
سید علی رکنی


«آیت‌ الله سید ‌مجتبی موسوی ‌لاری» اندیشمند بزرگ اسلامی در سال 1314 شمسی در شهر لار و در آغوش خاندان علم و دیانت وجهاد به دنیا آمد. وی فرزند «آیت‌الله سیدعلی اصغر موسوی» و نوه «آیت‌الله ‌العظمی سید عبدالحسین موسوی نجفی لاری» رهبر قیام بزرگ جنوب علیه استعمار انگلستان بود.

وی از سال 1341 با نوشتن سلسله مقالات اخلاقی ـ اسلامی قلم زدن را آغاز کرد. مجموعه این مقالات بعدها به ‌صورت کتابی تحت عنوان "مشکلات اخلاقی و روانی" چاپ و منتشر شد؛ کتابی که تاکنون به 10 زبان ترجمه شده و متن فارسی آن نیز برای چهاردهمین بار تجدید چاپ گردیده است. 

ایشان در قم دفتری به نام «مرکز نشر معارف اسلامی در جهان» تاسیس کرد که به نشر کتاب های ایشان خصوصا کتاب های ترجمه شده شان می پرداخت؛ اقدامی با هدف گسترش تعالیم اسلامی و مفاهیم قرآنی در اقصی نقاط دنیا.  این دفتر بدون وابستگی به هر ارگانی و بدون چشم داشت به شهرت، خالصانه و فقط برای رضا خدا و هدایت بندگان خدا شبانه روز فعالیت می کرد.

کتب منتشر شده از سوی این مرکز تبلیغاتی برای درخواست کنندگان مشتاق و تشنگان حقایق اسلامی اعم از افراد و یا مؤسسه و جمعیت‌های اسلامی از سراسر جهان به ‌صورت اهدایی ارسال می‌شود که ثمرات و نتایج خدمات اسلامی و فرهنگی این مرکز در روشن ساختن اذهان انبوه عظیمی از مردم جهان نسبت به حقایق اسلام و جذب افراد بسیاری از غیر‌مسلمانان به ‌سوی اسلام بسیار موثر بوده است. ضمن این که هزاران نامه دریافتی از ملیت‌های مختلف مردم با عنوان های درخواست ارسال کتاب ،جریان به اسلام گرویدن و ... نشان از محبوبیت  تاثیر گذار بودن این مرکز دارد.

کتاب‏های آیت الله موسوی لاری تاکنون به 28 زبان منتشر شده است؛ از جمله زبان‌های انگلیسی، عربی، فارسی، اردو، بنگلا،فرانسوی، اسپانیولی و ..... 

بسیاری از افرادی که در غرب، به دین اسلام یا مذهب تشیع گرویده اند تحت تأثیر قلم شیوا این عالم بزرگ در کتابهایشان بوده است.تا آن جا که شهرت این عالم بزرگ در خارج از ایران بسیار بیشتر از داخل ایران است.

ایشان تمام هم و غم شان ترویج دین خدا بود چه این که با ظهور فناوری‏های جدید، از این ابزار تبلیغی نیز غافل نشد و کتاب‏ها و آثار ایشان در تمام 28  زبان ترجمه شده، بر روی یک سایت جامع با آدرس www.musavilari.org قرار داد. در این سایت، کتاب‏های مذکور در فرمت های "متن"، "PDF" و "زیپ" قرار دارد.

در مهرماه سال 1389 همایشی در تجلیل از این دانشمند بزرگ به همت نهادهای دینی و تبلیغی ـ از جمله مجمع جهانی اهل بیت(ع) ـ برگزار شد.

همچنین در سال 1372 شمسی به ‌لحاظ تأثیری که نشر کتب روسی ایشان در جمهوری آذربایجان به جای گذاشت، "آکادمی علوم ن جمهوری آذربایجان" دکترای افتخاری به ایشان اهداء کرد و به همین مناسبت مراسمی در دانشگاه باکو برگزار کرد.

آیت‌الله سید ‌مجتبی موسوی‌ لاری سرانجام پس از گذراندن یک دوره طولانی بیماری بامداد روز شنبه 19 اسفندماه 1391 در سن 77 سالگی در مولد خود ـ لار ـ به دیدار حق شتافت.


۱۵ نظر موافقین ۳ مخالفین ۱ ۲۵ تیر ۹۲ ، ۰۲:۵۵
سید علی رکنی


دسترسی به قران کریم، کتب ادعیه، کتاب‌های مختلف با موضوعات اسلامی و... آنقدر برای ما آسان است که در مخیله‌هایمان هم نمی‌گنجد که برخی برای دسترسی به یک جلد قرآن کفشهایشان را می‌فروشند تا هزینه ارسال نامه‌ با یک موسسه اسلامی را بدست بیاورند؛ موسسه‌ای که این کتب را رایگان به اقصی نقاط دنیا ارسال می‌کند.


به گزارش رجانیوز، حتی اگر این موضوع هم برایمان قابل باور باشد، حتما نمی‌دانیم که آن موسسه در ایران واقع بوده است و طبیعتا این هم برایمان غریب خواهد بود که این موسسه را کسی راه انداخته و با مجاهدت پای آن نشسته که همین چند روز پیش از دنیا رفت و ما تازه نامش را شنیدیم!

«حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیّد مجتبی موسوی لاری» شنبه 19 اسفندماه به دیار باقی شتافت تا نامش برای اولین بار به گوش خیلی‌ها بخورد و کم‌کم تلاش‌های خالصانه‌اش در «مرکز نشر معارف اسلامى در جهان» به چشم بیاید.


مرحوم موسوی لاری این موسسه را در سال 1355 تاسیس کرد تا علاوه بر ترجمه و ارسال آثار وی به زبانها و کشورهای گوناگون، سایر کتب اسلامی از جمله قرآن کریم نیز به خیل حق طلبان در سطح جهان هدیه شود. کتابهای آیت الله موسوی لاری که برای جامعه هدف غیر ایرانیان و حتی غیر مسلمانان نوشته شده بود، تا کنون به 30 زبان دنیا ترجمه شده است؛‌ زبانهایی چون:  انگلیسی، عربی، فارسی، اردو، بنگلا، ژاپنی‌، چینی، ترکی آذری، ترکی استانبولی، آلمانی، آلبانیایی، پرتغالی، لهستانی، رومانیایی، بوسنیایی، روسی، فرانسوی، اسپانیولی، بلغاری، سواحیلی، هوسا، هندی، مالایو، تایلندی و سینهالی.


نامه هایی که گویاترین است


می‌توان این نوشته را با ذکر زندگینامه، افتخارات ملی و جهانی، کسب دکترای افتخاری توسط وی از دانشگاه‌های سطح جهان، تعریف و تمجیدهای شخصیتهای بین المللی از وی و... ادامه داد. اطلاعات بیشتر درباره مرحوم موسوی لاری و مرکز نشر معارف اسلامى در جهان را می‌توانید با مراجعه به کتاب «نگرشى کوتاه بر عملکرد 22 ساله مرکز نشر...» بدست بیاورید. فایل این کتاب را می‌توان در اینجا مشاهده و دانلود کرد؛ همانطور که کتابهای این موسسه هم به صورت آنلاین و با ترجمه به 28 زبان دنیا در سایت این مرکز موجود است.


 اما شاید هیچ چیز نتواند به اندازه نامه‌هایی که از سطح جهان برای او و «مرکز نشر معارف اسلامى در جهان» ارسال می‌شده است، گویای تاثیر شگرف فعالیت‌ها وی باشد.


در این نامه‌ها نام افرادی با ملیت، نژاد، زبان، سطح تحصیلات، طبقه اجتماعی و حتی مذهب‌های مختلف دیده می‌شود. از زندانی در قلب آمریکا گرفته تا فرد فقیری در آفریقا؛ همو که در نامه‌اش چنین نوشته است: «...از شدت فقر تنها یک قرآن بین بستگان من وجود دارد که خواندن آن را به نوبت انجام مى دهیم . لذا با شنیدن آوازه مؤسسه شما مبنى بر ارسال کتب اسلامى و قرآن ، به صورت رایگان ، به وجد آمده با فروش کفش هاى خود پول تمبرنامه را تهیه کرده و برایتان درخواست نامه اى را فرستادم...»


از این دست نامه‌ها فراوان است، نامه‌هایی که نشان می‌دهد مرحوم موسوی لاری چطور عمر خود را در راه گسترش معارف اسلام صرف کرده است، آنچنان که رهبر انقلاب در پیام تسلیت خو به مناسبت درگذشت این عالم مجاهد چنین آورده است: «خدمات این عالِم فرزانه و بزرگوار و ارزشمند به گسترش معارف اسلامی و مکتب اهل بیت علیهم‌السلام در سراسر جهان، در چند دهه‌ی اخیر حقاً کم نظیر است و هزاران انسان منصف و مشتاق، با هدایت نوشته‌های وی که با چیرگی علمی و تبیین منطقی نوشته و در پنج قاره منتشر می‌شد، به سر چشمه‌ی حقیقت دست یافته و اسلام را شناخته و بدان ایمان آورده‌اند.

این عالم پارسا بی هیچ تظاهر و ادعا، یک تنه و بدون تکیه به این و آن، عمر و توان خود را مصروف این مجاهدت بزرگ کرد و پرداختن به وظیفه و کسب رضای الهی را وجهه‌ی همت ساخت.»


در زیر گزیده‌ کوتاهی از این خیل نامه‌ها آورده شده است:


برای مشاهده سایر نامه ها به ادامه مطلب مراجعه کنید.


۰ نظر موافقین ۳ مخالفین ۰ ۲۵ تیر ۹۲ ، ۰۲:۲۸
سید علی رکنی